Wat je kunt verwachten als je begint met werken als webcam model

Ben jij 18 jaar of ouder? Dan is het voor jou mogelijk om webcammodel te worden. Als webcam model chat je voor de webcam met mannen die hier geld voor betalen. De chats zijn hoofdzakelijk van erotisch georiënteerd, waardoor dit werk niet bij iedereen in de smaak valt. Hierdoor is er een stuk meer vraag (veel mannen die opzoek zijn naar webcam modellen) en relatief weinig aanbod, (webcam modellen). Hierdoor kun je als webcam model een behoorlijk inkomen verdienen. Naast een riant inkomen, heb je als webcam model ook nog eens heel veel vrijheid.

starten als webcam model

Eerste keer online als webcam model

Als nieuw webcammodel zal je meer aandacht krijgen van klanten doordat je voor korte tijd gepromoot wordt op een webcam website. Door doen de bedrijven om nieuwe mensen een kans te geven om direct klanten aan zich te binden. Het is dan ook verstandig om hier goed gebruik van te maken, door aan het begin zo veel mogelijk online te zijn.

Na het inloggen op de website en “online” te gaan voor bezoekers, zal het dan ook niet lang duren voordat de eerste (potentiële) klant, jouw chatroom binnenkomt. Het hangt ervan af op welke website je werkzaam bent of het een potentiële klant is of daadwerkelijk een klant die al direct betaald. Uitgaande van de website ClubIslive, waar je direct betaald krijgt voor iedereen in je chatroom. Zal de klant in het algemeen eerst met je willen kennismaken, door over koetjes en kalfjes te praten. Sommige maken je graag wegwijs op de website. Maar het kan ook zijn dat hij direct vraagt wat je allemaal bereid bent om te doen.

Laat weten dat je nieuw bent

Het is verstandig om te laten weten dat je nieuw bent en dat je nog moet wennen aan de website en het cammen. Veel mannen vinden dit extra leuk, waarom ze dan ook graag met nieuwe vrouwen chatten. Het is echter wel belangrijk dat jij van tevoren weet tot hoever je wilt gaan met cammen. Laat dit ook precies weten aan de klant, om teleurstellingen te voorkomen. Doe zeker geen dingen waar jij jezelf niet goed bij voelt! Heeft een klant een wens waarin jij niet wil voldoen, dan heeft hij dikke pech en moet hij opzoek naar een ander of genoegen nemen met iets anders. Dit is zeker niet erg om te zeggen, je bent namelijk verplicht tot niets.

De klant laat weten wat hij van webcamsex verwacht

Vaak is het zo dat de klant laat weten wat hij van jou wil zien of met jouw wil doen. Dit kunnen vele verschillende dingen zijn, van een leuke chat, jij die naar hem kijkt of samen masturberen of dat jij een showtje geeft. Het meest gebeurt het dat een klant jou wil zien vingeren of met een seksspeeltje wil zien spelen. Waarbij er eigenlijk niets van verleiding bij komt kijken, het is echt platte webcamsex, waarbij jullie beide voor de webcam masturberen. Helaas zijn dit vaak de klanten waar je het minst aan verdient.

Beter betalende klanten doen het rustig aan

De beter betaalde klanten maken eerst rustig kennis met je en vragen terloops wat je allemaal wilt doen. Ze willen vaak meer een showtje, wat overigens niet zo moeilijk is. Vaak als je langzaam kledingstukken stuk voor stuk uitdoet en lacht naar de webcam, zijn de meeste mannen al tevreden. Na een showtje waarbij de spanning is opgelopen komt het vaak toch op masturberen aan. Maar bij dit soort klanten kan het zomaar zijn dat je een halfuur of zelfs meer dan een uur verder bent voordat het bij daadwerkelijk seksuele handelingen komt.

Onbeschofte klanten

Het is mogelijk dat je een onbeschofte klant in je chatbox krijgt. Sommige zijn gewoon zo en hebben het zelf niet eens door, andere kicken erop en zijn er op uit om het zo onbeschoft mogelijk te maken. Als ervaren webcam model weet je precies hoe je met dit soort gasten met omgaan. Daarom zijn er die vooral nieuwe modellen uitzoeken.

Het is niet moeilijk om dit soort klanten eruit te halen. Vaak is hun eerste vraag er meteen eentje die erg bot is of zelfs beledigend. Je kunt hierbij zelf kiezen hoe je hier mee omgaat. Sommige vrouwen denken bij zichzelf ik ga die gast zo veel mogelijk geld afhandig maken en doe lekker met hem mee. Een groter gedeelte van de modellen willen normaal behandeld worden en zijn zo’n klant liever kwijt dan rijk. Het is dan ook geen probleem dat je laat wetend dat je normaal aangesproken wilt worden en dat je hem uit je chatroom gooit als hij door blijft gaan.

De snelle rukker

Een ander soort klant, welke vaak overkomt als de onbeschofte klant. Is er eentje die graag met je wil cammen, maar er eigenlijk niet zo veel geld aan wil besteden. Vaak hebben ze zich al afgetrokken tot het punt dat ze bijna komen. Die laatste paar minuten willen ze dan bij jou in de chatroom zitten. Waarbij jij zo snel mogelijk uit de kleren moet en je lichaam showt.

Vooral voor dit soort klanten is het aan te bevelen om zo veel mogelijk kleding aan te hebben. Ondanks hij geen showtje wil, is het verstandig om dit juist wel te doen. Hierbij is het niet verstandig om enorm te overdrijven met het tijdrekken voordat je uit de kleren bent. Maar doe het beslist niet zo snel mogelijk, neem er gewoon de tijd voor. Een klant die 1 a 2 minuten in je chatroom zit heb je niets aan.

Ten slot

Aan het begin zal het nog even wennen zijn en zal je soms versteld staan van wat klanten willen. Maar als je een weekje gewerkt hebt, zal je merken dat het eigenlijk heel standaard is. Uitzonderingen zul je altijd hebben, maar 99 van de honderd klanten zijn eigenlijk heel standaard. Hierdoor zal je merken dat de spanning die je misschien de eerste dag hebt als snel zal wegebben.

Meer informatie over werken als webcam model